19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:04

Putin ia măsuri după atacul armat de la școala din Kazan. A ordonat revizuirea regulilor de port-armă

spot_img

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat, marţi, revizuirea regulilor care autorizează portul de arme în Rusia, după atacul sângeros de la şcoala din regiunea autonomă Tatarstan, informează AFP și Barrons.

Președintele rus a dat un ordin special șefului Gărzii Naționale ruse, Viktor Zolotov, pentru a elabora un nou regulament privind tipurile de arme care ar putea fi de uz civil, inclusiv tipurile de arme de calibru mic pe care le-a folosit atacatorul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Armele de vânătoare sunt înregistrate ca arme de calibru mic care, în unele țări, sunt folosite ca puști de asalt, a explicat Dmitri Peskov.

Un tânăr de 19 ani arestat ca fiind autor al atacului avea „o armă înregistrată oficial pe numele lui”, după cum a declarat preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov.

Potrivit Comitetului Antiterorist al Rusiei, atacul a fost întreprins de o singură persoană. La ora locală 09.30, atacatorul înarmat a deschis focul în gimnaziul nr.175 din Kazan, iar în urma atacului au murit 8 persoane, majoritatea copii, iar alte 21 au fost rănite.

VIDEO. Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin 9 copii au fost uciși. Unul dintre atacatori, împușcat