16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:24
No menu items!

VIDEO. Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin 9 copii au fost uciși. Unul dintre atacatori, împușcat

spot_img

Atacul a avut loc marți dimineață la școală din oraşul Kazan din centrul Rusiei. Un tânăr de 17 ani ar fi fost reținut ca principal suspect al atacului, dar se pare că nu ar fi fost singur, relatează agențiile de presă ruse și Moscow Times, citând surse din serviciile de securitate. La fața locului ar fi avut loc și o explozie Agențiile de presă din Rusia vorbesc până la acest moment de 9 morți din rândul elevilor și un cadru didactic.

Potrivit informațiilor transmise de agențiile de presă ruse „doi necunoscuţi au deschis focul”. „Există victime, numărul lor şi detaliile (atacului) sunt în curs de precizare”.

Potrivit RIA Novosti, un adolescent de 17 ani a fost arestat de poliţie şi de asemenea ar fi avut loc o explozie.

Potrivit TASS, există bănuiala că a doua persoană participantă la atac și care ar fi deschis focul în interiorul școlii s/ar afla în continuare în clădire şi ar ţină ostatici.

La faţa locului au sosit serviciile operative şi echipaje de poliţie. Copiii sunt evacuaţi din şcoală, iar unii dintre ei au sărit pe ferestre încercând să se salveze.

Au fost rănite mai multe persoane, copii și profesori. Potrivit ultimelor informații ar fi fost deja spitalizați 12 copii şi a unui adult, potrivit agenției TASS.