19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:36

Rata de infectare în Capitală sub 1,5 la mia de locuitori. Ar putea fi decise noi măsuri de relaxare: Evenimente cu 300 de participanți

spot_img

Rata de infectare în Capitală a scăzut marţi sub 1,5 la mia de locuitori, iar joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide noi măsuri de relaxare, dacă trendul se menţine descendent.

Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49. 

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00.

Conform declaraţiilor prefectului Bucureştiului, Alin Stoica, în scenariul în care rata de incidenţă este sub 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

„Spectacole de tip drive in sau spectacole în aer liber cu un număr de participanţi de maximum 300. Acestea sunt unele dintre măsurile de relaxare pe care le-am putea vedea la 1,5 la mie. Şi având în vedere că vine vara şi aşteptăm genul acesta de evenimente, de spectacole, coroborat şi cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinaţi, atunci lucrurile ar putea să arate chiar bine”,  preciza prefectul la începutul acestei luni.