23.5 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 2:57

Protestatarii din Piața Universității au blocat o bandă de circulație. Peste 15.000 de persoane, cu steaguri, pancarte și lumânări / VIDEO șiFOTO

spot_img

Cel puțin cinci mii de oameni protestează, marți seară, împotriva autorităților, cerând demisii în urma tragediei din clubul Colectiv.

UPDATE.

Peste 14.000 de oameni (VIDEO) care cer demisiile primarului Cristian Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, în faţa Guvernului.

Câțiva manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost implicaţi într-o scurtă ciocnire cu jandarmii, când numărul acestora în cordonul din faţa Guvernului a fost suplimentat. Cei mai mulți protestatari, strigă și cer demisii fără alte incidente.

UPDATE.2

Oamenii nu au plecat din Piața Victoriei nici dupa două ore de la debutul protestului. Din ce în ce mai mulți bucureșteni se alătură celor care strigă sloganuri împotriva Guvernului. Atmosfera este civilizată, nu sunt incidente, dar oamenii sunt revoltați.

Protestatarii au adus lumânări şi flori pe care le-au depus pe lângă fântână, dar au și steaguri, pancarte și bannere pe care au scris: “Corupţia ucide”, “Și voi aveți copii!” “Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, “Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi corupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

Oamenii au început să strige “Ruşine să vă fie”, “Piedone nu uita, va veni şi vremea ta” şi “Jos Guvernul!”, apoi au blocat o bandă de circulație de pe blevardul Magheru. Coloana de manifestanți se îndreaptă spre Piața Romană, posibil Piața Victoriei, unde se află sediul Guvernului.

Reprezentanții Jandarmeriei și Poliției spun că vor dirija traficul și vor izola zona astfel încât bucureștenii care trec prin Piața Universității, cu mașina sau pe jos, să nu aibă prea mult de suferit.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, pe pagina ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, însoţit de mesajul ”Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”.