19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:49
No menu items!

Proiectul Anghel Saligny, aviz favorabil în Parlament. USR a votat împotrivă

spot_img

Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, care a aruncat în aer coaliția de guvernare, succesor al Pla­nurilor Naţionale de Dezvoltare Locală, a primit, luni, aviz favorabil din partea Comisiei pentru energie, în ciuda opoziției USR. Proiectul prevede investiții publice de la bugetul de stat în valoare de 50 de miliarde lei.

Comisia pentru energie s-a întrunit, luni, într-o ședință online, pentru dezbaterile pe proiectul Anghel Saligny, a cărui implementare şi supraveghere se va realiza de către Ministerul Dezvoltării și Ministerul Energiei. Nu s-au adus deloc modificări proiectului inițiat de Guvernul Cîțu.

USR a votat, însă, împotriva avizării Planului Naţional de Investiţii Anghel Saligny, lucru deloc surprinzător, având în vedere faptul că acest proiect a fost adoptat în ședința de guvern la care miniștrii USR PLUS au refuzat să participe. Ei au declarat atunci că proiectul fusese introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern din 3 septembrie, fără ca miniștrii USR PLUS să știe și s-și dea avizul.

Beneficiarii programului Anghel Saligny sunt primăriile, iar obiectivele de investiţii trebuie să fie amplasate pe terenuri şi/sau construcţii, după caz, aflate în proprietate publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea acestora.

Lorena Luchian