15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 19:22

Programul de guvernare al PNL, plagiat după programul USL din 2012. FOTO

spot_img

Partidul Național Liberal are pregătit un program de guvernare, deocamdată în faza de draft, în eventualitatea în care vor reuși să participe în viitorul guvern, după luna noiembrie. Programul este chiar cel elaborat de Cătălin Predoiu, anul trecut, numai că, la o răsfoire mai atentă, se pot observa pasaje întregi preluate, unele chiar ad literam, din programul lui Victor Ponta, din 2012, sub sigla USL, dar și din alte documente, inclusiv programul prezidențial al lui Crin Antonescu, din 2009.

Draftul programului în posesia căruia am intrat este documentul redactat de Cătălin Predoiu, la începutul anului trecut, în speranța desemnării sale în funcția de prim-ministru și formarea unui guvern liberal.

Documentul, care are 170 de pagini, este într-adevăr unul elaborat, complex, bine structurat. Singura problemă este că, în anumite capitole, conține pasaje plagiate din alte lucrări, unele preluate ad literam: Programul de guvernare din 2012 al Guvernului USL, din programul prezidențial al lui Crin Antonescu, din 2009, Strategia pe agricultură elaborată de comisia prezidențială de profil în 2013 sau strategia de dezvoltare a Portului Constanța, întocmită de Administrația Națională a Porturilor Maritime, în 2014.

Andi Topală