4 C
București
duminică, 7 martie 2021 - 23:05

CRIZA IMIGRANȚILOR. Ministerul de Interne sporește măsurile de scuritate la granița cu Serbia

Patrule mixte de jandarmi și polițiști de frontieră, precum și un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care va survola zona de vest a României pentru a descuraja posibile tentative de trecere frauduloasă a frontierei de către imigranți. Acestea sunt măsurile luate de reprezentanții MAI după ce, săptămâna aceasta, două grupuri mici de imigranți au fost depistate încercând să intre ilegal în România.

Astfel, potrivit oficialilor MAI, începând de vineri dimineaţă, dispozitivului de secritate deja existent, i s-au alăturat maşini de termoviziune, patrule canine şi echipe terestre suplimentare

“În vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara acţionează în comun cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiş, Grupării Mobile de Jandarmi Timiş, Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, precum şi Inspectoratului General de Aviaţie, în baza unui plan comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, aprobat de ministrul Petre Tobă”, se precizează și într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, echipajele de la sol beneficiază de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care execută misiuni de supraveghere aeriană în zona de competenţă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Aceste acţiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere la frontiera de sud-vest a României. Echipajele mixte sunt dotate cu echipamente de ultimă generaţie, autospeciale cu sistem de termoviziune şi câini de serviciu.

R.D.