10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:22
No menu items!

Procuror în dosarul Matei Balș: Au existat două explozii

spot_img

Cercetarea la fața locului va dura mai multe zile, a spus, vineri seară, procurorul criminalist care conduce ancheta în cazul incendiului de la Institutul Matei Balș. Criminaliștii serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere, au audiat martori și așteaptă rezultatul necropsiei în cazul celor cinci pacienți decedați.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, procurorul Alexandru Anghel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, coordonatorul investigațiilor, a afirmat că ulterior incendiului e posibil să fi avut loc două explozii, ale unor tuburi de oxigen.

„În cadrul cercetării au fost cooptați și specialiștii de la INSEMEX Petroșani. Cercetarea la fața locului trebuie să fie foarte minuțioasă și nu se poate termina astăzi. Mâine reluăm tot. Este posibil să fi fost două explozii ale unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Așa cum v-am spus cercetarea la fața locului a vizat în principal ridicarea cadavrelor și mâine vom intra și vom vedea și alte aspecte.”, a explicat magistratul.

El a precizat că au fost ridicate și imagini de pe camere de supraveghere, chiar dacă nu existau asemenea echipamente în saloane și pe holuri, urmând ca specialiștii ISU și INSEMEX să analizeze dinamica incendiului și să determine originea deflagrației.

Pe baza documentației ridicate la perchezițiile de vineri, procurorii urmează să stabilească un plan de audieri care va include în mod obligatoriu managementul spitalului, dar și pacienți.