4.4 C
București
marți, 2 martie 2021 - 9:54

Persoanele sub 65 de ani care erau programate la vaccin până pe 11 februarie vor fi amânate după 16 februarie

Toate persoanele sub 65 de ani care erau programate la prima doză de vaccin anti-COVID în perioada 30 ianuarie – 11 februarie vor fi amânate pentru după 16 februarie, a anunțat Comitetul național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV). În această situație sunt 66.884 de persoane sub 65 de ani.

Dintre aceștia, 94% sunt persoane cu boli cronice. Astfel, CNCAV a transmis că 6% reprezintă personal din etapa întâi, 41% sunt persoane programate pe categoria domenii esențiale (validați și cu boala cronică la CNAS) și 53% sunt programați în categoria boli cronice, considerate vulnerabile.

În perioada următoare, vaccinarea va continua doar pentru persoanele peste 65 de ani și rapelul pentru cele care deja au primit prima doză.

Autoritățile anunțaseră în urmă cu câteva zile că s-a decis reprogramarea a peste 35.000 de angajați din domenii esențiale, care nu aveau boli cronice sau peste 65 de ani. Astfel, în total, vaccinarea a circa 100.000 de persoane va fi amânată. Motivele invocate au fost diminuarea cantităților de vaccin livrate de BioNTech Pfizer, lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de Moderna, și clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel BioNTech Pfizer la exact 21 de zile după administrarea primei doze.