8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:42
No menu items!

Probleme pentru turiștii români în Grecia, din cauza certificatelor false de vaccinare. Nu mai sunt primiți în magazine

spot_img

Turiști din Bulgaria, România și Macedonia de Nord, care deţin certificate eliberate de țara lor, dar care nu apar în sistemul de certificare elen, sunt refuzați de comercianți la intrarea în magazine. Și asta în urma informațiilor cu privire la existența mai multor certificate false de vaccinare în țările respective.

Asociaţia Comercială din Salonic a trimis o scrisoare ministrului Dezvoltării şi Investiţiilor, Adonis Georgiadis, ministrului pentru protecţia cetăţeanului, Panagiotis Theodorikakos, şi preşedintelui Organismului Naţional pentru Sănătate Publică, Theoklis Zaoutis, în legătură cu problema certificatelor false de vaccinare care circulă în ţările din vecinătatea Greciei, scrie Capital.gr

Concret, Asociaţia solicită de la autorităţile de mai sus informații cu privire la modul în care ar trebui tratate cazurile de turiști din Bulgaria, România și Macedonia de Nord care deţin certificate eliberate de țara lor, dar care nu apar în sistemul de certificare elen, motiv pentru care comercianții refuză să le permită accesul în magazinele lor.

„Din primele două zile de implementare a noilor măsuri de protecție împotriva COVID-19, constatăm, pe lângă o scădere mare a cifrei de afaceri, că turiștii din Bulgaria, România și Macedonia de Nord, care au vizitat orașul Salonic în weekend pe baza certificatelor eliberate de țările lor, nu apar în sistemul grec de certificare, ceea ce îi determină pe comercianți să le refuze accesul în magazinele lor.

Vă rugăm să ne precizaţi ce trebuie făcut în acest caz, deoarece din câte se aude există multe certificate false din țările de mai sus, dar cu siguranță nu toate sunt false”, se arată în scrisoarea transmisă de Asociaţia Comercială Salonic către reprezentanţii guvernului grec.

Autoritățile elene au anunțat, săptămâna trecută, că vaccinările unor greci, care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, constituie obiectul unei anchete, iar dacă acestea se dovedesc a fi fictive, oamenii riscă sancțiuni penale și financiare grave.

Atât în ​​Bulgaria, cât și în România, au existat relatări ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de document.

                                                                                                                 Adina Silav