3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 18:43
No menu items!

Grecia verifică certificatele de vaccinare emise în Bulgaria și România, sub suspiciunea de fraudă

spot_img

Grecia a anunțat că va verifica vaccinările cetățenilor săi care ar fi fost făcute în străinătate, respectiv în Bulgaria și România, sub suspiciunea că acestea sunt fictive, iar certificatele de vaccinare sunt false.

Potrivit presei din Grecia, mai mulți cetățeni din nordul țării ar avea certificate contrafăcute din Bulgaria, în condițiile în care în această țară a crescut numărul reclamațiilor împotriva medicilor de familie – cei care fac vaccinarea anti-Covid în Bulgaria, care eliberează certificate de vaccinare cu datele unor cetăţeni care nu au primit dozele corespunzătoare de vaccin.

În Bulgaria, s-ar fi înființat o adevărată fabrică de certificate de vaccinare false, de unde se pare că s-ar „aprovizona” mai mulți greci, în principal din nordul țării.

Un membru al circuitului a confirmat pentru postul public de televiziune ERT că, pentru 300 de euro, în Bulgaria se poate obține un certificat de vaccinare fără vaccin.

Oficialii greci au spus că vaccinările grecilor care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, contituei obiectul unei anchete, iar dacă acestea se dovedesc a fi fictive, oamenii riscă sancțiuni penale și financiare grave.

Atât în ​​Bulgaria, cât și în România, au existat relatări ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de document.

Reclamaţiile sunt numeroase și provin în principal din mărturiile unor medici care denunţă că pacienții recunosc că au certificat, fără să fi fost vaccinați.

Din 21 octombrie, în Grecia, cei care doresc să meargă în cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine, trebuie să prezinte „Certificatul verde de vaccinare”.