27 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 22:18
No menu items!

Probele de competențe de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului

spot_img

Probele de competențe la Bacalaureat 2023, care ar trebui să înceapă luni, ar putea fi suspendate și echivalate cu notele obținute de elevii de clasa a XII-a în timpul liceului, dacă greva se va prelungi, a declarat, marți, la Europa FM, ministrul Educației, Ligia Deca.

„Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, măsură aplicată de minister în timpul pandemiei, a spus Ligia Deca.

Deca a subliniat că echivalarea probelor de competențe de la Bacalaureatul 2023 cu notele obținute de elevi în timpul liceului „este o soluție pe care o luam în calcul, alături de altele”.

Ministrul Educației a anunțat marți, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și părinților, că deocamdată calendarul examenelor naționale rămâne nemodificat.

„Încă suntem în calendar pentru a nu modifica calendarul probelor. Am făcut apel incă o dată la federațiile sindicale și am rugat să se revină la clase.

Dacă vom ajunge pe finalul săptămânii la concluzia că nu există suficientă resursă umană pentru a organiza aceste examene, vom anunta principalele măsuri pe care ministerul le ia în calcul”, a precizat ministrul Educației.

Greva generală din Educație, cel mai mare astfel de protest din ultimii 18 ani, a intrat în cea de-a treia săptămână.

Conform datelor prezentate marți de Ligia Deca, procentul angajaților din învățământ care sunt încă în grevă depăşeşte 52%, iar dintre aceștia 59,4% sunt cadre didactice.

                                                                                                                   Adina Silav