23.3 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 1:51
No menu items!

Primele patru spectacole, aprobate în acest weekend. Care sunt condițiile

spot_img

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, vineri, organizarea a patru evenimente test/pilot în domeniul cultural, în spațiu închis, în limita participării a maximum 70% din capacitatea spațiului. Primul spectacol va începe în doar 2 ore, la Opera Națională din București. 

Astfel, primul eveniment organizat și desfășurat în spațiu închis, ca test / pilot, în limita a 70% din capacitate, este „Libera Musica”, eveniment organizat la interior, vineri, între orele 19.00-21.00, la Opera Națională București.

Sâmbătă, între orele 19.00-21.00, la Teatrul Național București, este „Dineu cu Proști”, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spațiului.

Tot sâmbătă, între orele 19.00-21.00, se joacă „Faust”, la Opera Națională Română Cluj-Napoca, în interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spațiului.

Un alt eveniment cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spațiului se desfășoară duminică, la Opera Națională București, între orele 19.00-21.00. Este vorba de „Libera Musica”. În eventualitatea unor condiții meteorologie nefavorabile, evenimentul va fi reprogramat pe data de 22 sau 23 mai, potrivit CNSU.

Potrivit hotărârii CNSU, condițiile de participare au fost stabilite prin ordinul comun al Ministrului Culturii şi al Ministrului Sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, la evenimentele organizate în interior, participarea va fi permisă atât pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2 (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate şi la 10 zile de la rapel), cât şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, la eveniment mai pot participa persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR dar nu mai vechi de 72 de ore. Sau rezultatul negative, certificate, al unui test antigen rapid, dar nu mai vechi de 24 de ore.
 
Accesul la evenimentul- pilot de duminică, care se vor desfășura în exterior, se va face pe baza cărţii de identitate. Conform reglementărilor, toate persoanele participante vor fi monitorizate, ulterior, timp de 14 zile.