26.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 4:00
No menu items!

Prima sesiune a Bacalaureatului se încheie joi cu proba la Limba și literatura maternă

spot_img

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat se va încheia joi cu proba la Limba şi literatura maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale susțin proba la Limba maternă, la limba maghiară, sârbă, slovacă, turcă, ucraineană, italiană, germană și croată.

În vederea susținerii acesteia sunt înscriși 5.551 de candidați, potrivit Ministerului Educației.

Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12.00). Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12.00 – 18.00, în aceeaşi zi. Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

                                                                                                                   Adina Silav