32.8 C
București
duminică, 7 august 2022 - 18:51
No menu items!

Prima măsură în cazul elevului care s-a aruncat de la etaj. Inspectorul general ISMB, demis

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că l-a demis pe Ionel Pușcaș, inspector general ISMB, care a declarat că incidentul de la o şcoala din Bucureşti, unde un elev s-a aruncat de la etaj, a fost doar “o joacă de obișnuită”.

„Ministerul Educaţiei are o abordare clară. Nu poate tolera abordări superficiale în astfel de situaţii, care sunt cu adevărat dramatice. Este o perioadă în care este nevoie mai mult decât oricând de înţelegere şi empatie din partea cadrelor didactice şi a factorilor responsaili. O astfel de abordare, precum ce a de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, din păcate, nu poate fi tolerată. Dovedeşte că cel care a făcut o astfel de afirmaţie nu poate proba nici empatie, nici înţelegere. Pe cale de consecinţă, eliberarea din funcţie este o măsură care se impune într-o astfel de situaţie”, a declarat ministrul la Observator.

Despre măsurile care urmează să fie  luate la nivelul instituției de învățământ unde a avut loc incidentul, ministrul a declarat că a solicitat date în acest sens:”Vom vedea, în funcție de realități, care sunt măsurile ce pot fi impuse. Este nevoie de consiliere școlară, este nevoie ca acel consilier școlar să stea în școală, să cunoască elevii, să cunoscă profesorii, să cunoască mediul de învățare și să cunoască, eventual, și părinții. Pentru asta, ministerul Educației va întreprinde toate demersurile necesare”.

Incident grav la o școală din Capitală. Un elev s-a aruncat de la etaj, după ce ar fi fost umilit de colegi