22 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 21:44
No menu items!

Tricolorii, a 6-a înfrângere din 11 partide. România a pierdut pentru prima dată în istorie în fața Georgiei

spot_img

Naționala României a fost înfrântă, miercuri, în amicalul de la Ploiești, de echipa Georgiei, cu scorul de 1-2. Tricolorii au pierdut pentru prima dată în istorie în fața gruzinilor, aceasta fiind a 6-a înfrângere din 11 partide în mandatul selecționerului Mirel Rădoi.

România a produs o nouă decepție, pierzând în fața unei echipe care nu ne mai învinsese până acum. În primele șapte confruntări directe cu reprezentativa Georgiei, tricolorii aveau un palmares net favorabil, cu 4 victorii și un joc încheiat la egalitate.

Echipa României a alternat în partida cu gruzinii momente bune cu altele mai puțin reușite, dovedind atât lipsa de șansă, cât și lipsa de inspirație. Cele mai mari ocazii ale tricolorilor s-au petrecut în min. 37, când Ianis Hagi a șutat în bară din lovitură liberă de la 17 metri, apoi faza a continuat și mingea a ajuns din nou la jucătorul lui Rangers, care a centrat pentru Alibec. Reluarea acestuia din 5 metri a fost, însă, respinsă peste poartă de Kupatadze. Înainte de pauză, în minutul 42, Florin Tănase a fost eliminat pentru un brânci asupra lui Chabradaze.

Georgia a controlat startul celei de-a doua reprize, fiind în superioritate numerică, iar în min. 61 a deschis scorul prin golul lui Mikautadze. România a avut șansa egalării, dar Răzvan Marian a avut o execuție slabă de penalty, șutând peste poartă. Georgia s-a desprins la 2-0 în min. 71. Golul Naționalei a fost înscris de către Andrei Ivan, în min. 78, după o pasă foarte bună, oferită de Sorescu.

România a mai avut două ocazii de gol, dar Stanciu a șutat de la 18 metri pe lângă poartă, iar Ivan a reluat, cu capul, de la 7 metri, centrarea bună a lui Ganea, în min. 83.

Reușita lui Ivan, poate cel mai bun dintre tricolori, a animat un colț dintr-un cadru cenușiu. Dacă în urmă cu 5 ani ne distram cu Georgia, vara lui 2021 ne găsește băjbăind în căutarea gloriei de altă dată.