17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 16:58

Incident grav la o școală din Capitală. Un elev s-a aruncat de la etaj, după ce ar fi fost umilit de colegi

spot_img

Un elev de clasa a VI-a de la Școala “George Bacovia” din Bucureşti, s-a aruncat pe geam, după ce ar fi fost bătut și umilit de mai mulți colegi.

Într-o pauză, băiatul a sărit pe geamul clasei de la primul etaj al şcolii, situat la aproximativ cinci metri înălțime, în timp ce unii dintre colegi îl filmau cu telefoanele mobile, iar alții îl îndemnau să sară şi îl aplaudau, potrivit observatornews.ro.

Înainte să sară, elevul ar fi mărturisit că își dorește să moară din pricina umilințelor la care era supus.

“Când el a vrut să se arunce, colegii îl încurajau să sară, în loc să îl tragă sau ceva. Ziceau că nu ai curaj, SARI, SARI! L-au bătut colegii, îl jigneau, îl umileau”, spun unii dintre copiii care au asistat la scenă.

Copilul a fost dus cu ambulanţa la Spitalul “Marie Curie” pentru investigaţii. Din fericire, a scăpat cu leziuni minore. Ulterior, băiatul a fost dus la Spitalul “Alexandru Obregia” pentru consiliere psihologică.

Un inspector școlar susține însă că gestul elevului a fost „o joacă obișnuită”.

“O joacă obişnuită… Ce sa va zic…a avut o stare de nervi. Nu neapărat s-a certat cu un elev, a evocat că a băut o … Cola. Pur şi simplu a fugit şi a sărit pe geam”, a declarat Ionel Puşcaş, inspector general ISMB.

În schimb, directoarea școlii “George Bacovia” afirmă că elevul i-a spus „că este supărat”.

“Mi-a spus că este supărat, nu a justificat supărarea lui, am întrebat dacă supărarea lui merita aşa gest, a zis nu. El este o fire mai taciturnă, așa…”, a declarat Dorina Constantin, directoarea şcolii “George Bacovia” din Bucureşti.

Potrivit unui studiu realizat de „Salvați Copiii”, peste 90% dintre copiii și adolescenții care au ajuns în ultimul an la psiholog, în centrele de specialitate ale organizației, au suferit tulburări emoționale care aveau legătură cu pandemia.