15.8 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 0:15

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS): “Cel mai performant guvern a fost cabinetul Adrian Năstase”

Președintele Senatului, Anca Dragu, consideră că cel mai performant guvern de până acum a fost cabinetul Adrian Năstase (PSD), care a dus România, la începutul anilor 2000, pe drumul către aderarea la Uniunea Europeană. Anca Dragu este membru USR-PLUS.

Întrebată dacă USR PLUS ia în calcul ieșirea de la guvernare, Anca Dragu a declarat, în cadrul unei emisiuni la Prima TV, că Romania are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani.

“Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. Avem sute de membri care au contribuit la acest program și credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe 4 ani. De fapt, întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentarilor la guvernare, fie ca vorbim de un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate. Știm bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniștrii, ministerele devin destul de greoaie și reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este și cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a mai declarat Anca Dragu.

După această declarație controversată, Anca Dragu a revenit pe Facebook și a scris că s-a referit la lungimea mandatului lui Adrian Năstase, nu la performanța politică sau economică a Guvernului Adrian Năstase.