32.4 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 17:11
No menu items!

Președintele Republicii Moldova își anulează aparițiile publice de luni, 9 mai. Maia Sandu invocă probleme de sănătate

spot_img

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice programate pentru Ziua Victoriei, 9 mai, şi nici la conferinţa de presă comună cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, unde va fi înlocuită de premierul Natalia Gavrilița.

Anunțul a fost făcut, luni, de administraţia prezidenţială moldoveană, citată de media din Republica Moldova. Administrația prezidențială moldoveană nu precizează, însă, concret, ce probleme de sănătate are Maia Sandu

Sandu avea planificată o întrevedere, precum şi o conferinţă de presă comună cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, care face o vizită oficială la Chişinău, luni. Conferinţa va avea loc la Guvern, alături de premierul Natalia Gavriliţa.

De asemenea, şeful ONU va vizita un Centru de cazare a refugiaţilor ucraineni, potrivit IPN.

Guterres a vizitat anterior Moscova, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin, precum şi Kievul, unde a discutat cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski. În timpul vizitei la Kiev au avut loc mai multe bombardamente care s-au soldat cu morţi şi răniţi.

Ministrul ucrainean de Externe a denunţat aceste bombardamente ruse vizând Kievul drept un ”act odios şi barbar”, în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres în capitala ucraineană. ”Prin acest act de barbarie, Rusia îşi demonstrează încă o dată attudinea faţă de Ucraina, Europa şi lume”, a denunțat Kuleba într-un mesaj postat pe Twitter.

Raluca Dan