17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 15:45

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, în atenția de DNA

spot_img

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie derulează o anchetă privind fapte comise de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, în urma plângerilor penale făcute de mai mulţi membri afiliaţi.

Potrivit ProSport, DNA a trimis solicitări la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a afla detalii despre statutul juridic al FRF, despre situaţia Comitetului Executiv şi alte informaţii de natură să clarifice legalitatea în care s-a aflat, după 2014, conducerea federaţiei.

Plângerile la adresa lui Burleanu şi a conducerii FRF au ajuns la DNA în toamna trecută. ProSport a dezvăluit în exclusivitate, la momentul respectiv, demersul lui Tudor Iacov, preşedinte la Progresul Bucureşti. Acesta a arătat în plângere că Burleanu şi comisiile FRF acoperă ilegalităţile comise în interiorul Asociației Municipale de Fotbal București şi tolerează chiar infracţiuni de corupţie şi dare de mită (secretarul general al AMFB, Claudiu Baboia, a fost şi condamnat, între timp, dar continuă să rămână în funcţie, contrar Codului Disciplinar al FRF, FIFA şi UEFA).

Burleanu este acuzat că a accesat şi primit circa 300.000 de euro din fondurile europene pentru un program de integrare a tinerilor discriminaţi. FRF a luat banii, i-a cheltuit, dar nu i-a angajat pe cei 13 oameni, conform contractului semnat, se arată în plângerea penală de la DNA. Ministerul Dezvoltării a verificat şi a sesizat neregulile, iar Burleanu, încercând să scape, a dat în judecată Guvernul. A pierdut procesul la Tribunalul Bucureşti şi mai poate ataca sentinţa la Curtea de Apel.

Andrei Tudor