4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:13
No menu items!

Președintele Colegiului Medicilor cere suspendarea de urgență a medicilor care dezinformează

spot_img

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat, duminică, că se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care “propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică”.

„Analizând și văzând situația dramatică a pandemiei din România, voi susține din acest moment cu toată tăria, sancționarea oricărui medic prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spațiul public teorii care nu sunt validate științific, iar prin informațiile transmise poate duce în eroare populația în privința stării de sănătate și periclita sănătatea publică”, a anunțat preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Daniel Coriu a precizat că ar trebui să existe o nouă prevedere în legea 95, pentru că prerogativele sale și ale CMR sunt limitate, iar în astfel de situații se parcurg proceduri disciplinare de lungă durată până a se ajunge la o decizie.

“Da, și în medicină și știință se poate gresi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute și văzut ce este de făcut. Am citit și am auzit în spațiul public teorii de genul “Pandemia nu există”, “Este o banală răceală”, “Prin vaccin ne cipează”, “Vaccinul ne omoară”. Care este rezultatul? Că astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la 1 milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2. Mor și se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienți și avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populației, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulți își fundamentează decizia în privința sănătății lor pe informații care nu au bază științifică”, a mai precizat Coriu.

                                                                                                              Adina Silav