3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:17
No menu items!

Acuzaţii grave la Teatrul din Piteşti. Actori cu COVID, obligaţi să urce pe scenă. Prefectura a dispus verificări

spot_img

Autoritățile au dispus controale la Teatrul „Alexandru Davila” din Piteşti, după ce conducerea instituţiei a fost acuzată că nu ia măsuri pentru prevenire răspândirii COVID-19, zeci de angajați fiind infectați.

În scrisoarea publicată în presa locală, semnată „majoritatea angajaților teatrului Alexandru Davila Pitești”, se arată că sunt zeci de angajaţi infectaţi, iar directorul teatrului ignoră ceea ce se întâmplă şi încearcă să îi intimideze, pentru ca situaţia să nu fie făcută publică.

„Situaţia de la teatru din ultima lună este extremă, de viaţă si de moarte. De o lună i s-a spus directorului că situaţia COVID trebuie luată în calcul. A făcut crize, iar când a apărut în presa locală un articol că la teatru e epidemie de COVID ne-a înjurat pe toţi de mamă şi de sfinţi, că nu voia să se afle. E vorba însă de viaţa a peste 200 de angajaţi care sunt obligaţi să muncească într-un focar de COVID. Sunt zeci de cazuri de pozitivi şi oameni care au simptome specifice COVID, dar directorul pune presiune pe toată lumea să nu se spună mai departe, ca să nu se audă la Consiliul Judeţean, care îl poate destitui”, se precizează în scrisoarea publicată de argesulonline.ro.

Mai mult, aceștia susțin că sunt amenințați cu concedirea dacă dezvăluie aceste nereguli.

“Nu există compartiment fără persoane virusate sau cu simptome clare de COVID. Aşteptăm să moară cineva ca să oprim activitatea? Iar, toate acestea nu se spun pentru că directorul ne pune pumnul în gură să nu spunem nimic. Noi niciodată nu am fost testaţi înainte de spectacol măcar cu test rapid şi tuşim la doi metri de primul rând cu spectatori. Nici acum, cu atâtea cazuri, când unii dintre noi avem COVID, ne obligă să urcăm pe scenă”, mai afirmă expeditorii mesajului.

Subprefectul cu atribuţii de prefect al judeţului Argeş, Lucian Ionescu, a declarat duminică, pentru News.ro, că a decis să ceară controale la Teatrul „Alexandru Davila” după ce a citit și el mesajul atribuit angajaţilor instituţiei.

„Noi avem un ordin de prefect, dat în urmă cu o săptămână, care prevede organizarea de echipe mixte de control. În baza acelui ordin am dispus să citească articolul respectiv şi să se realizeze controale, să vadă dacă se confirmă. Controalele vor începe cât mai repede”, a anunțat subprefectul Lucian Ionescu.

                                                                                                                   Adina Silav