6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 20:36
No menu items!

Măsuri urgente la Spitalul Bagdasar-Arseni, din cauza numărului mare de infectări. A fost deschis un nou compartiment ATI

spot_img

Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni a deschis, duminică dimineaţă, un nou compartiment ATI, cu 15 paturi pentru pacienţii pozitivi sau suspecţi de COVID-19, după ce în cursul nopţii a crescut numărul persoanelor care s-au prezentat la Unitatea de primiri urgenţe a unităţii sanitare.

“Sub presiunea prezentărilor în UPU în cursul nopţii trecute, Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar – Arseni a deschis în cursul dimineţii un nou compartiment ATI cu 15 paturi, amenajate în spaţiul eliberat prin suspendarea temporară a activităţii secţiei Neurochirurgie V. Astfel, numărul total al paturilor ATI alocate pacienţilor pozitivi sau suspecţi COVID-19 a ajuns la 30. Locurile nou create au fost ocupate de cei aflaţi în UPU”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului.

În acest moment, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni se găsesc 129 de pacienţi pozitivi cu COVID -19 şi 23 suspecţi.

În urmă cu o zi, 16 paturi cu oxigen au fost puse la dispoziția bolnavilor de COVID la Spitalul Colţea. Asta după ce autoritățile au dispus operaționalizarea de urgență a acestora, care erau, nefolosite, pe secţia medicală situată la etajul 2 al unității sanitare.

                                                                                                                   Adina Silav