14 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 14:44
No menu items!

Predoiu vrea tăcerea în cazul grevei STB: „Toată lumea să tacă din gură şi să pună în aplicare deciziile Justiţiei”

spot_img

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, că este „foarte grav” şi „inadmisibil” să fie ignorată decizia instanţei de suspendare a grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, susţinând că „toată lumea să tacă din gură şi să pună în aplicare deciziile Justiţiei”.

„Foarte grav, pentru că asta înseamnă o ignorare şi a legii, dar şi a Justiţiei şi asta trebuie să pună pe gânduri pe toată lumea, de la judecători până la procurori şi parlamentari.

Până unde mergem cu ignorarea legii în această ţară? Ce trebuie să facem urgent ca să recăpătăm încrederea în lege şi în Justiţie?

Ca atunci când spunem lege toată lumea să se alinieze, când spunem Justiţie toată lumea să tacă din gură şi să pună în aplicare deciziile Justiţiei. Este o lipsă de încredere, la care a contribuit mai toată lumea. Şi de aceea cred că toată lumea are de lucru în această direcţie.

În rest, sigur, sunt instituţii, să îşi facă treaba. Eu nu mi-am permis, cu orice cost, inclusiv politic, să ignor o hotărâre judecătorească.

În absenţa acestui principiu – al respectării hotărârilor judecătoreşti – totul devine încet, încet, haos. (…) Este inadmisibil”, a spus Predoiu, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări cu privire la continuarea grevei la STB, deşi Tribunalul Bucureşti a suspendat protestul.

Joi dimineaţă, şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală au declanşat o grevă generală, fiind nemulţumiţi de faptul că cererile lor de natură salarială nu au fost soluţionate.

În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea grevei, însă protestul sindicaliştilor continuă şi vineri.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au deschis un dosar penal în legătură cu organizarea grevei de către salariaţii de la Societatea de Transport Bucureşti