17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:10
No menu items!

Klaus Iohannis a convocat CSAT pentru criza din Ucraina. Situație tensionată la Marea Neagră

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pentru miercuri, 26 ianuarie 2022, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi a şedinţei fiind incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO.

Șeful statului a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, la finalul căreia s-a stabilit convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

• Situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO;
• Măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate și creșterea rezilienței.

Și Ministerul de Externe a reacționat, vineri, la declarațiile MAE rus, care a cerut o retragere a forţelor NATO din România şi Bulgaria.

“Solicitarea ca postura forţelor NATO în toate statele Alianţei care au aderat după 1997, inclusiv trupe, să fie redusă conform cerinţelor Moscovei, figurează deja în propunerile Rusiei cu privire la securitatea europeană, făcute publice în luna decembrie 2021”, au arătat reprezentanții MAE într-un comunicat de presă

M. Nedelcu