29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 18:41
No menu items!

Poluare în Voluntari după incendiul izbucnit la complexul Flora. Garda de Mediu raportează concentrații peste limită

spot_img

Garda de Mediu a raportat, joi, creșterea peste limită a concentrațiilor la unele substanțe poluante în Voluntari (Ilfov) ca urmare a izbucnirii unui incendiu la complexul comercial Flora, potrivit Ministerului Mediului.

”Echipamentele de măsurare a calităţii aerului din zonă (staţiile B-26 şi B-27) indică deja concentraţii mai ridicate decât normal la unii dintre poluanţii monitorizaţi. Pentru o analiză mai exactă a concentraţiilor în zona producerii incendiului, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a mobilizat la faţa locului autolaboratorul din dotare. Recomandarea pentru populaţia din zonă este să limiteze orice activitate în aer liber, până la stingerea incendiului”, a transmis sursa citată.

Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15-20 km/h din sector predominant estic, nord-estic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de uşoară deplasare către vest, sud-vest.

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la un depozit din localitatea ilfoveană Voluntari, manifestându-se cu flacără şi degajări mari de fum. Pompierii intervin pentru stingerea focului, dar din interior se aud explozii succesive.

După lichidarea incendiului şi determinarea cauzelor izbucnirii acestuia de către reprezentanţii ISU, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor demara un control, pentru a verifica dacă operatorul economic care gestionează depozitul a respectat legislaţia in domeniul protecţiei mediului.

                                                                                                                   Adina Silav