17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 19:38

PNL propune un acord politic pentru organizarea de anticipate

spot_img

Liderii PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu au propus miercuri organizarea de alegeri anticipate în cel mai scurt timp posibil, prin intermediul unui acord politic, în contextul tensiunilor sociale și politice provocate de tragedia de la clubul Colectiv și de demisia Guvernului.

”Cel mai rezonabil lucru, cel mai echilibrat, care vine în întâmpinarea solicitărilor din stradă, este organizarea de alegeri anticipate”, a afirmat Alina Gorghiu.

Acest acord politic ar putea consta într-o înțelegere cu celelalte partide politice, în urma căreia toți parlamentarii și-ar prezenta demisiile. O altă variantă ar putea fi respingerea în Parlament a două propuneri de guvern, a spus Blaga. Acesta a adăugat că PNL nu îi va primi în partid pe parlamentarii care ar pleca din UNPR.

Referitor la cerințele străzii de a vedea o schimbare radicală a întregii clase politice, Alina Gorghiu a declarat că aceste anticipate vor reprezenta ”un nou start în politica românească”, iar liberalii vor fi ”foarte atenți la listele parlamentare”.

Alina Gorghiu și-a cerut scuze în numele partidului pentru declarațiile deputatului Mihăiță Calimente, care a declarat într-o emisiune TV de miercuri: “Dacă poporul nu ne vrea pe noi, să îi voteze pe bulgari”.