8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 6:07

Gabriel Oprea nu vrea să mai facă parte din alt guvern

spot_img

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că decizia demisiei Guvernului a luat-o împreună cu Victor Ponta în timpul protestelor de marți seară, “între 21 și 23”.

Am avut o discuție cu prietenul meu, Ponta, pe care l-am susținut la guvernare și cred că s-a observat. Am decis ÎMPREUNĂ că situația… că hotărârea care trebuie luată e depunerea mandatului Guvernului. Vreau să vă spun că UNPR și eu totdeauna ne-am ținut cuvântul. în sensul că am sprijinit Guvernul din care am făcut parte și am demonstrat asta. dacă în viața politică trebuie să fii mai politician… eu sunt mai militar (…). Nu voi mai face parte din alt guvern.

Gabriel Oprea

Ministrul de interne a adăugat că referitor la tragedia de la clubul Colectiv, nu are ce să își reproșeze, pentru că angajații MAI – pompieri, polițiști, jandarmi, cu toții și-au făcut datoria. Întrebat dacă a discutat despre demisie cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, membru UNPR, Oprea a confirmat că l-a sfătuit pe Piedone să ia cea mai potrivită decizie.

L-am sfătuit pe Piedone de fiecare dată când am discutat cu el. E o anchetă în curs la club, i-am spus să spună adevărul și să ia decizia înțeleaptă. Înțeleg că a luat-o.

Gabriel Oprea