24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:11
No menu items!

PNL își alege conducerea. Raluca Turcan nu este pe LISTA lui Florin Cîțu

spot_img

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, pentru a alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al partidului, după ce Florin Cîţu a fost ales de Congres preşedinte al formaţiunii. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, nu este pe lista echipei câștigătoare.

Pe lista lui Florin Cîțu se numără Dan Vîlceanu – pentru funcția de secretar general, Rareș Bogdan Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi. Apoi sunt opt vicepreședinți zonali și alți 17 vicepreședinți pe domenii de activitate. 

Actualul ministru al Muncii, Raluca Turcan, despre care au mai fost zvonuri că nu va mai face parte din echipa câștigătoare, nu este nominalizată pe această listă. 

Din tabăra Orban, posibili candidaţi sunt Virgil Guran, Adrian Veştea, Vlad Nistor.

Biroul Executiv este organismul permanent de conducere a activităţii partidului între două şedinţe consecutive ale BPN.

Conform Statutului PNL, în prima şedinţă a Consiliului Naţional, convocată după Congres, sunt aleşi prin votul secret al majorităţii delegaţilor, secretarul general, la propunerea presedintelui, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, membrii BEx şi trezorierul.

Candidaturile se depun pe funcţii, în scris, la Secretariatul General.

Alegerea se face succesiv: în prima etapă secretarul general, la propunerea presedintelui, si prim-vicepreşedinţii, în a doua etapă vicepresedintii, membrii, trezorierul şi membrii CA şi CNRC.

Marilena Nedelcu