15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 2:58

Plângeri penale, bodyguarzi și scandal monstru la alegerile PNL Timișoara

spot_img

Alegerile interne pentru șefia filialelor PNL au debutat în mai multe județe ale țării cu scandaluri și plângeri penale. După ce vineri, la Vaslui, unul dintre liderii locali a acuzat fraudarea scrutinului de către echipa lui Nelu Tătaru, cu girul premierului Florin Cîțu, sâmbătă, la Timișoara, a intervenit poliția.

Deputatul Claudiu Chira a sunat la poliție, iar președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat că anulează alegerile. Scandalul a pornit de la faptul că punctele de acces în clădirea în care are loc scrutinul erau blocate de agenții de pază ai unei firme contractată de Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare și în același timp secretar general al filialei județene.

Când a anunțat că anulează alegerile pentru conducerea PNL Timișoara, Alin Nica a fost huiduit de cei prezenți.

Polițiștii au verificat contractul dintre firma de pază și organizatorii evenimentului, apoi au plecat.

La cea mai mare filială PNL din Timiș e ca la război, a explicat jurnalistul Dragoș Boța, în direct, la Antena 3.
 
“Sunt două tabere, iar fiecare încearcă să-și aducă cât mai mulți oameni în sala de alegeri. Tensiunile dintre cele două tabere care sunt, cumva, taberele lui Orban și Cîțu, s-au simțit de zilele trecute când s-au acuzat reciproc că au băgat sau au scos oameni de pe liste”, a mai explicat Dragoș Boța.
 
La ora 13, când s-a dorit să se inițieze procedura de vot pentru alegerea conducerii filialei Timișoara, membrii au constatat că buletinele de vot sunt închise într-un birou sub paza unor agenți de la firma de pază angajată de Groza.
 
Foto: pressalert.ro