9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 12:09

Plângere penală la DNA și DIICOT pentru raportări false privind numărul de îmbolnăviri

Clinica ”OK Medical” a depus plângeri penale la DIICOT și DNA împotriva Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, acuzând instituția că nu a introdus în sistem cazurile de Covid-19 semnalate în urma testelor efectuate la clinică, conform stiripesurse.

Conform sursei citate, clinica susține în plângere că în ultimele două luni, DSP București și Ministerul Sănătății refuză să dea explicații cu privire la neincluderea, în cifrele pandemiei, a raportărilor de cazuri COVID de la clinică.

„OK Medical a formulat si transmis astazi, 01.04.2021, doua plangeri penale impotriva angajatilor DSPMB. Plangerile au fost inregistrate la DIICOT si DNA si au in vedere savarsirea mai multor infractiuni posibil savarsite de angajatii DSPMB inclusiv infractiunile de abuz in serviciu si zadarnicirea combaterii bolilor,

Totodata astazi, 01.04.2021,  Compania a transmis si catre Ministerul Sanatatii o adresa de clarificare a situatiei din cadrul DSPMB, institutie care refuza sa indeplineasca obligatiile legale impuse prin Ordinul nr. 2.240 din 30 decembrie 2020 emis de Ministerul Sanatatii.

Mentionam ca incepand cu luna februarie 2021 si pana la data depunerii plangerilor, in mod abuziv si nelegal un numar de aproximativ 3000 de pacienti nu au fost introdusi de angajatii DSPMB in aplicatia CORONA FORMS, pacientii fiind raportati de catre institutia noastra conform prevederilor legale.

Aceasta actiune nelegala a angajatilor DSPMB a generat si genereaza o serie de efecte: raportarea eronata a numarului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, neinstituirea obligatiei de izolare pentru pacientii depistati pozitivi, punerea in imposibilitate a pacientilor de a beneficia de concedii medicale, punerea in imposibilitate a pacientilor de a beneficia de ingrijiri medicale, prejudicii grave de imagine ale Companiei noastre etc.”

Clinica mai susține, în final, că după sesizările repetate la minister și la DSPMB, soluția oficialilor a fost … “să îi cerceteze disciplinar pe medicii epidemiologi din cadrul DSP, care, impreuna cu OK Medical, au propus masuri constructive de combatere a pandemiei, invocand motive nereale, nelegale, cu scopul de a intimida si de a ne forta sa renuntam la demersurile noastre legale, juste si corecte din punct de vedere epidemiologic”, se mai arată în plângerea penală.