25.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 18:28
No menu items!

Piedone anunță că va candida la Primăria Capitalei: „Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”

spot_img

Edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, duminică seară, că va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei din partea partidului pe care îl conduce, Partidul Umanist Social Liberal.

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste, iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, Partidul Puterii Umaniste, sunt deschis, sunt și social și liberal. (…) Am suportul electoratului, am suportul firului de iarbă, eu de acolo provin. Dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare. Mi-a venit rândul, mi-a venit rândul biologic datorită experinței mele în administrație publică locală”, a declarat Piedone la B1TV.

Piedone a invitat PNL și PSD să îl susțină pentru fotoliul de la Primăria Capitalei.

„Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal să își pună candidat comun sau posibilitate să intre într-o alianță cu Partidul Puterii Umaniste. (…) Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a mai spus Piedone.

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat intenția de acum trei săptămâni de a intra în lupta pentru Primăria Capitalei.

Deocamdată, singurele candidaturi anunțate oficial pentru fotoliul de primar al Capitalei sunt cea a lui Cristian Popescu Piedone și cea a lui Sebastian Burduja, ministrul Energiei. Totuși, lucrurile s-ar putea schimba în următoarele săptămâni, în logica strategiei electorale comune anunțate de PSD și PNL. 

Nu este clar dacă partidele din coaliția de guvernare vor alege sau nu să „atace” Primăria Municipiului București cu un candidat comun. Singurele declarații pe această temă au fost făcute săptămâna trecută de Mihai Tudose, europarlamentar PSD și unul dintre liderii social-democrați care participă la negocierile cu PNL în acest sens.

Tudose a subliniat că deocamdată nu există nicio înțelegere pentru fotoliul de primar al Bucureștiului, singurul acord la care au ajuns cele două partide fiind pentru realizarea unor măsurători comune. 

Cu toate acestea, Tudose a a dat de înțeles că, dacă ar fi ca PSD-PNL să aibă un candidat comun, este puțin probabil ca acesta să fie Sebastian Burduja. „Doamna Firea are 30 si ceva la sută, 32-33%, candidatul PNL (Sebastian Burduja – n.r.) are mult mai puțin. Evident că prima variantă ar fi doamna Firea, că doar n-o să-l alegem pe cel cu 7% în detrimentul celui cu 30 si ceva la sută. Există și a treia variantă, să mergem cu un candidat neutru”, a declarat europarlamentarul PSD.

                                                                                                         Adina Bucur Silav