8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 7:56

Petrom a deschis primele două benzinării mobile Petrom pe segmentul de autostradă Orăştie-Sibiu

spot_img

Compania OMV Petrom a anunțat inaugurarea primelor două staţii de alimentare mobile, pe autostrada A1, segmentul Orăştie-Sibiu, la km 76. Benzinăriile sunt operate sub brandul Petrom.

Staţiile au fost deschise în spaţiile de servicii pe care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale le-a concesionat la începutul lunii iulie. Primele două staţii se află în apropierea localităţii Cristian, la circa 12 km de Sibiu.

Fiecare benzinărie este prevăzută cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin şi este dotată cu 3 pompe la care sunt disponibile patru tipuri de carburanţi. Una dintre pompe este de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor.

”Sperăm ca până la sfârşitul lunii noiembrie să inaugurăm încă opt staţii mobile în spaţiile de servicii de pe autostrăzi”, a afirmat Adrian Nicolăescu, retail manager în cadrul OMV Petrom.

OMV Petrom a aplicat un nou concept pentru noile staţii Petrom concesionate pe autostrăzi, conform cerinţelor CNADNR. Noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele au fost transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare.

În luna iulie, OMV Petrom a anunţat că a câştigat licitaţia pentru construirea a zece benzinării în cinci zone de servicii de pe noile autostrăzi:

  • Pe autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26
  • Pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20
  • Pe autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76
  • Pe autostrada Medgidia-Constanţa (A2), km 186
  • Pe autostrada Lugoj-Deva (A1), la km 21.