30.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 14:54

Sorin Oprescu, în arest la domiciliu

spot_img

Primarul suspendat al Capitalei va fi eliberat din Arestul Poliției şi plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive. Edilul are interdicţie să ia legătura cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este acuzat de corupţie.

Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel contestaţia formulată de Sorin Oprescu, după ce, pe 21 octombrie, Tribunalul Bucureşti i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, luată pe 6 septembrie, cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanţa a decis ca, de la data eliberării din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, Sorin Oprescu să stea 30 de zile în arest la domiciliu, timp în care trebuie să se supună restricţiilor stabilite.

În perioada în care va sta în arest la domiciliu, Oprescu trebuie să se prezinte în faţa procurorilor şi judecătorilor ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu infractorii şi martorii din dosar şi, conform deciziei instanţei, “să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere”.

Judecătorii au mai stabilit că instanţa îi poate permite lui Sorin Oprescu să părăsească imobilul în care va sta în arest, “pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale acestuia, în baza unei cereri scrise şi motivate“.

Sorin Oprescu este obligat să-i notifice pe poliţiştii care se vor ocupa de supravegherea sa, pe procurori şi pe judecători, în legătură cu situaţia de urgenţă şi cu motivele întemeiate, când, fără permisiunea organului judiciar, părăseşte imobilul pe o durată de timp strict necesară.