23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:36

OMV Petrom va deschide primele benzinării mobile pe A1 şi A2. Vezi cum vor arăta

spot_img

Cele mai puternice companii din România și locul lor în regiune. Companiile energetice, în top

Compania OMV Petrom a anunțat că a definitivat conceptul benzinăriilor mobile, care va fi aplicat pentru prima oară la nivelul grupului în cadrul celor 10 staţii de alimentare care vor fi deschise pe autostrăzile A1 şi A2, după câştigarea licitaţiei organizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele vor fi transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare. Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a celor 10 staţii este trimestrul patru, 2015.

petrom1

petrom2

Staţiile mobile sunt prevăzute cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin. Fiecare staţie va fi dotată cu trei pompe, din care una de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor.

O staţie poate asigura alimentarea a circa 1.500 de vehicule pe zi.

Cele 10 staţii vor fi amplasate în 5 locaţii de pe autostrăzile A1 şi A2, câte una pe fiecare sens, astfel:

  •  Autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26
  •  Autostrada Lugoj-Deva (A1), km 21
  •  Autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20
  •  Autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76
  •  Autostrada Medgidia-Constanţa (A2), km 186

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. Compania este prezentă pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.