19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:29
No menu items!

Peste 2.000 de familii evacuate în Filipine din cauza furtunii Amang

spot_img

Cel puțin 26 de zboruri interne au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. În plus, 11.600 de pasageri au fost blocați în opt regiuni ale țării în condițiile unei mări agitate

furtuna_filipine

Cel puțin 2.000 de familii au fost evacuate în șase provincii din zona centrală din Filipine după ce furtuna tropicală Mekkhala, cunoscută și sub numele local de Amang, a afectat această țară, a anunțat duminică agenția de stat pentru gestionarea dezastrelor, citată de Xinhua.

Potrivit AGERPRES, Consiliul pentru reducerea și gestionarea riscului de dezastre din Filipine (NDRRMC) a informat că un lucrător voluntar a murit sâmbătă după ce a fost lovit de o boxă de sunet răsturnată de vânt în orașul Tacloban din centrul țării, la scurt timp după ce Papa Francis oficiase o mesă.

Cel puțin 26 de zboruri interne au fost anulate din cauza vremii nefavorabile. În plus, 11.600 de pasageri au fost blocați în opt regiuni ale țării în condițiile unei mări agitate, notează agenția Xinhua.

Sursele de alimentare cu energie au fost tăiate în cel puțin șase provincii din regiunea Visayas.

Furtuna tropicală a dus la viteze ale vântului de 85 de kilometri pe oră în centrul țării, iar rafalele au ajuns până la 100 de kilometri pe oră. Locuitorii din zonele joase și din cele muntoase ale provinciilor centrale au fost alertați împotriva posibilelor inundații și alunecări de teren.