11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 16:21

Explozie într-un bloc din Miercurea Ciuc

spot_img

Zeci de locatari au fost evacuaţi, iar două apartamente au fost avariate în urma deflagraţiei

pompieri_incendiu

O puternică explozie s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un bloc din Miercurea Ciuc, din cauza unor scurgeri de gaz la un aragaz defect. Zeci de persoane din imobil au fost evacuate şi două apartamente fiind avariate în urma deflagraţiei care nu a fost urmată de incendiu.

Șeful Centrului Operațional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, colonel Ovidiu Dudu, a declarat pentru AGERPRES că explozia s-a produs în bucătăria unui apartament de pe strada Frăției și nu a fost urmată de incendiu. În apartament locuiește un tânăr, la care veniseră doi prieteni în vizită, dar toți trei se aflau în altă cameră atunci când s-a produs deflagrația și niciunul dintre aceștia nu a fost rănit. În urma exploziei a fost distrus un perete despărțitor, ușa de la bucătărie și un geam termopan.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje de la ISU, precum și specialiștii firmei de distribuție a gazului. Toți locatarii din bloc au fost evacuați până când au fost făcute verificările la instalațiile de gaz, apoi au putut reveni în apartamente.

Valoarea totală a pagubelor se ridică la câteva mii de lei.