11 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 1:20

Pentru a treia zi consecutiv, în spitalele din România nu mai există niciun pat la ATI COVID

spot_img

Pentru a treia zi consecutiv, în spitalele din România nu mai există niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, potrivit ultimelor date transmise joi de autorități.

În 7 octombrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, precizează autoritățile.

Potrivit Grupul de Comunicare Strategică, 1.556 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La acest moment, la nivel național, inclusiv în București, nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

                                                                                                                    Adina Silav