22.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023 - 17:37
No menu items!

Pe cine bate Kovesi în sondaje

spot_img

Analizele sociologice realizate, în ultimele luni, de cele mai cunoscute și de încredere institute de sondare scot în evidență un element ciudat: Kovesi ar câștiga alegerile prezidențiale indiferent de contracandidat.

Toate sondajele arată că Laura Codruța Kovesi ar obține, în turul II de scrutin, între 45 și 55% din voturile românilor care merg la urne. Aceasta este concluzia celor mai importanți sociologi și analiști din institutele românești.

Toate aceste analize au măsurat diferențele substanțiale dintre scorul pe care l-ar obține Kovesi și orice alt posibil contracandidat de pe scena politică, de la Mircea Geoană și Emil Boc până la Marcel Ciolacu, Raed Arafat, Diana Șoșoacă sau colegul de sufragerie, Vasile Dîncu.

Iar această diferență urcă de la 8 procente, în cazul lui Geoană, până la 28 la sută în cazul lui Arafat și chiar până la 32 la sută în cazul lui Dîncu.

Analizele sociologice au fost realizate din 2 în 2 luni, din martie până în noiembrie 2021, și potrivit acestora, cota lui Kovesi este într-o continuă creștere, șefa EPPO fiind capabilă în acest moment să zdrobească totul în calea spre fotoliul de la Cotroceni.

Chiar și pe Diana Șoșoacă, care ocupă un onorabil loc secund în preferințele electoratului.

Ioana THEODORU