Patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, audiat ca martor la DNA, în dosarul lui Ludovic Orban. UPDATE

Principalul acţionar al Realitatea Media, analistul politic Cozmin Guşă, este audiat în dosarul în care liderul PNL Ludovic Orban este urmărit penal.

UPDATE.

La o oră după venirea lui Guşă la DNA, a sosit şi patronul B1 TV, Sorin Oancea, care este audiat tot ca martor, în aceeaşi cauză. Oancea a declarat că a discutat cu Ludovic Orban, dar niciodată despre vreo sumă de bani.

Cozmin Guşă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că “nu este patronul de televiziune care a luat bani”, referindu-se la informaţiile comunicate de DNA referitoare la faptul că liderul PNL ar fi negociat cu patronii a două televiziuni apariţia sa în campania electorală, banii urmând a fi daţi de Ludovic Orban din sumele primite de la un om de afaceri.

Orban este acuzat de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. Ludovic Orban, cercetat sub control judiciar, şi-a anunţat retragerea din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei chiar la ieşirea de la audieri, în urmă cu două săptămâni, când procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile. Între timp, Ludovic Orban a dat declaraţii la DNA, dar a şi contestat măsura controlului judiciar impusă de procurori.

M. Nedelcu

NICIUN COMENTARIU