25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 19:42
No menu items!

Patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, audiat ca martor la DNA, în dosarul lui Ludovic Orban. UPDATE

spot_img

Principalul acţionar al Realitatea Media, analistul politic Cozmin Guşă, este audiat în dosarul în care liderul PNL Ludovic Orban este urmărit penal.

UPDATE.

La o oră după venirea lui Guşă la DNA, a sosit şi patronul B1 TV, Sorin Oancea, care este audiat tot ca martor, în aceeaşi cauză. Oancea a declarat că a discutat cu Ludovic Orban, dar niciodată despre vreo sumă de bani.

Cozmin Guşă a declarat, la intrarea în sediul DNA, că „nu este patronul de televiziune care a luat bani”, referindu-se la informaţiile comunicate de DNA referitoare la faptul că liderul PNL ar fi negociat cu patronii a două televiziuni apariţia sa în campania electorală, banii urmând a fi daţi de Ludovic Orban din sumele primite de la un om de afaceri.

Orban este acuzat de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. Ludovic Orban, cercetat sub control judiciar, şi-a anunţat retragerea din cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei chiar la ieşirea de la audieri, în urmă cu două săptămâni, când procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile. Între timp, Ludovic Orban a dat declaraţii la DNA, dar a şi contestat măsura controlului judiciar impusă de procurori.

M. Nedelcu