3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 21:07
No menu items!

Explozie în centrul Kabulului. Cel puţin 24 de morţi şi peste 200 de răniţi

spot_img

Cel puțin 24 de persoane au murit și peste 200 au murit după un atac cu mașină capcană în centrul capitalei afgane Kabul, revendicat de talibani cart au anunțat acum câteva zile începerea “ofensivei de primavară”.

Printre victime se află civili şi membri ai forţelor afgane de securitate, a declarat într-o intervenţie telefonică Ismail Kawosi, purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii, adăugând că numărul victimelor ar putea creşte.

Talibanii au revendicat atacul de marţi, fiind vorba despre un atac cu maşină-capcană care a fost detonată în faţa unei clădiri a Direcţionatului Naţional pentru Securitate din ţară. Explozia ar fi fost urmată de un schimb de focuri de 30 de minute, potrivit unor martori la faţa locului.

Talibanii au revendicat atacul pe site-ul lor în limba pashto, precizând că a vizat “Departamentul 10”, o unitate din cadrul Direcţionatului Naţional pentru Securitate din Afganistan, responsabilă de asigurarea securităţii membrilor guvernului. Mişcarea susţine că în urma exploziei, mai mulţi atacatori sinucigaşi au putut pătrunde în clădire.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat separat că atacatorii se luptă cu forţele de securitate afgane în clădire.

Preşedinţia afgană a condamnat atacul de marţi dimineaţă “în cei mai duri termeni posibil”, anunţând că un număr de persoane au murit sau au fost rănite.

Un purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă din capitală a declarat că opt militari afgani au fost internaţi în spital cu răni uşoare.

În zona în care s-a produs explozia, se află clădiri ale mai multor instituţii printre care cele ale Misiunii NATO în Afganistan, Ambasadei SUA, Ministerului afgan al Apărării şi Palatul Prezidenţial.