12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 16:17

Premiile Laureus pentru cei mai buni sportivi. Care au fost marii câștigători

spot_img

Jucătorul sârb Novak Djokovic, nr.1 mondial în tenisul masculin, a primit premiul Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului pentru a doua oară consecutiv și a treia din cariera sa în 2012, luni, la Berlin.

Tenisul a ținut capul de afiș și la feminin, cu americanca Serena Williams, recompensată pentru a treia oară după 2003 și 2010.

Djokovic, în vârstă de 28 de ani, a fost recompensat pentru performanțele din anul 2015, în care și-a adjudecat trei turnee de Mare Șlem (Australian Open, Wimbledon și US Open) și a pierdut în finala de la Roland Garros, a câștigat șase titluri în turneele Masters 1.000 și un al cincilea Turneu al Campionilor la Londra, terminând pe poziția lider mondial pentru a patra oară în carieră.

Jucătorul sârb s-a aflat la concurență cu atletul jamaican Usain Bolt, omul cel mai rapid de pe planetă, și fotbalistul argentinian Lionel Messi, cvintuplu câștigător al “Balonului de Aur”.

La rândul ei, Serena Williams, laureată a trofeului “Comeback-ul anului 2007”, a câștigat trei turnee de Mare Șlem, dar a eșuat în semifinalele US Open. Ea îi urmează în palmares atletei etiopiene Genzebe Dibaba, care s-a numărat printre nominalizate alături de schioarea austriacă Anna Fenninger.