Panna cotta cu ananas

Dulce, dar totuși răcoros, mai ales în combinație cu fructe, Panna Cotta e de departe unul dintre cele mai fine deserturi

image021

Ingrediente:

  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml lapte,
  • 100 gr zahăr,
  • 1 plic gelatină,
  • 1 fiolă esență vanilie(2ml).

Pentru jeleu:

  • 500 ml compot ananas,
  • 2 plicuri gelatină.

Mod de preparare:

Laptele, smântâna, zahărul și esența de vanilie se amestecă până se dizolvă zahărul și se pun pe foc până aproape de punctul de fierbere.

Gelatina se hidratează în 100ml apă rece, apoi se adaugă peste frișca lichidă și se amestecă până se dizolvă granulele de gelatină.

image013

Compoziția obținută se toarnă în pahare sau forme mici și se dă la frigider.

Cuburile de ananas se pasează cu ajutorul unul blender și se amestecă cu zeama de la compot. Se mai poate adăuga și puțină apă în pasta obținută, deoarece ananasul are o textură mai tare.

Hidratăm cele 2 plicuri de gelatină în 100 ml apă… și adăugăm peste pasta de ananas fierbinte, nu dată în clocot. Se amestecă bine, se lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi se toarnă peste panna cotta și se dă la rece.

image032

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

NICIUN COMENTARIU