sâmbătă, 4 iulie 2020 - 15:49

Panna cotta cu ananas

Un nou vid legislativ aruncă în aer ideile guvernului despre carantină și izolare. Premierul Orban: Populația să nu țină cont de decizia CCR!

Premierul României, Ludovic Orban, a îndemnat populația să nu respecte decizia CCR privind carantina și izolarea, acțiuni considerate neconstituționale întrucât au fost instituite prin...

Tehnocratul care a gestionat redeschiderea post-pandemie, numit premier în Franța

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a desemnat vineri în funcţia de prim-ministru pe Jean Castex, înalt funcţionar şi primar, care a coordonat strategia de redeschidere...

Frontiera bulgaro-elenă, deblocată. Recomandarea MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri, că din informaţiile primite de la consulul Ambasadei României la Sofia şi cel de la oficiului consular...

Mobilizare generală în MAI pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19,  conducerea Ministerului Afacerilor Interne a convocat vineri, 3 iulie a.c., o ședință, în sistem videoconferință, cu prefecții...

Dulce, dar totuși răcoros, mai ales în combinație cu fructe, Panna Cotta e de departe unul dintre cele mai fine deserturi

image021

Ingrediente:

  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml lapte,
  • 100 gr zahăr,
  • 1 plic gelatină,
  • 1 fiolă esență vanilie(2ml).

Pentru jeleu:

  • 500 ml compot ananas,
  • 2 plicuri gelatină.

Mod de preparare:

Laptele, smântâna, zahărul și esența de vanilie se amestecă până se dizolvă zahărul și se pun pe foc până aproape de punctul de fierbere.

Gelatina se hidratează în 100ml apă rece, apoi se adaugă peste frișca lichidă și se amestecă până se dizolvă granulele de gelatină.

image013

Compoziția obținută se toarnă în pahare sau forme mici și se dă la frigider.

Cuburile de ananas se pasează cu ajutorul unul blender și se amestecă cu zeama de la compot. Se mai poate adăuga și puțină apă în pasta obținută, deoarece ananasul are o textură mai tare.

Hidratăm cele 2 plicuri de gelatină în 100 ml apă… și adăugăm peste pasta de ananas fierbinte, nu dată în clocot. Se amestecă bine, se lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi se toarnă peste panna cotta și se dă la rece.

image032

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

Lucian Bode: Vom simplifica procedura de contestare a licitațiilor. Se pierde prea mult timp și se blochează proiecte

Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, în timpul unei vizite la Fabrica de Vagoane Călători Astra Arad, că Guvernul va modifica legislaţia privind...

Numărul pacienților COVID externați, mai mic decât la bilanțul de ieri

Noi cifre contradictorii sunt transmise de Grupul de comunicare Strategică, după o serie de gafe în raportarea bilanțurilor zilnice. După ce pe parcursul pandemiei cei...

Traian Berbeceanu s-a înscris în PNL

Fostul ofițer de crimă organizată, Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de interne, Marcel Vela, s-a înscris în PNL. Anunțul a fost făcut de...

Donald Trump spune că ar purta o mască, dacă ar fi nevoit, dar crede că SARS-CoV-2 va dispărea ca prin miracol

Preşedintele american, Donald Trump, care nu a fost văzut niciodată cu mască în public, a afirmat miercuri că nu ar avea "nicio problemă" să...

Impozite mai mari din cauza pandemiei, anunță guvernul spaniol

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat joi o reformă fiscală ''inevitabilă'' ca urmare a crizei economice şi sanitare provocate de epidemia COVID-19 şi are...