4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:37

Ostaticii din Mali, eliberați doar dacă știu versete din Coran

spot_img

Islamiștii care au luat circa 170 de ostatici în Hotelul Radisson Blu, din capitala statului Mali, au anunțat că eliberează dintre răpiți pe aceia care știu să recite cel puțin un verset din Coran.

Surse militare, citate de Reuters, au dezvăluit că forțele de securitate din Mali au evacuat deja două femei care erau sechestrate în interiorul clădirii.

Ambasada Spaniei în Mali nu are cunoștință că există spanioli printre ostaticii din hotelul de lux frecventat de diplomați și străini. „Potrivit informațiilor noastre, doi oameni țin ostatici 140 de clienți și 30 de angajați”, a anunțat grupul hotelier Rezidor într-un comunicat. Cu toate acestea, presa locală vorbește despre aproximativ 12 teroriști.

Atacul a avut loc în această dimineață, când cel puțin patru persoane la bordul unui vehicul cu plăcuțe de înmatriculare diplomatice, s-a apropiat de hotel și a început să tragă în paznici strigând „Allahu Akbar”.

Hotelul de lux este situat în centrul capitalei și dispune de 190 de camere, fiind considerat unul dintre cele mai sigure din Bamako. „Totul se întâmplă la etajul al șaptelea, iar jihadiștii au fost fotografiați în hol”, a declarat pentru AFP un martor.

Emanuel Stan