13.8 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 8:31

170 de persoane luate ostatice de jihadiști într-un hotel din Mali. MAE: Nu sunt informații despre români răpiți.UPDATE

spot_img

Bărbați înarmați, presupuși jihadiști, au luat 170 de persoane ostatice, vineri dimineață, la Hotelul Radisson din Bamako (din capitala Mali), după ce au atacat clădirea, relatează AFP.

Schimbul de focuri “are loc la etajul șapte, jihadiștii sunt pe cale să deschidă focul pe culoar”, a declarat o sursă de securitate, citată de AFP.

“Dis-de-dimineață s-au auzit focuri de armă. Se pare că este vorba de o tentativă de a lua ostatici. Poliția se află la fața locului și încercuiește zona”, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, adăugând că poliția a creat un perimetru de securitate în jurul hotelului.

O sursă maliană în domeniul securității a declarat că atacatorii au intrat în incinta hotelului la bordul unui vehicul cu numere de înregistrare diplomatice.

Potrivit unor surse citate de Mali Actu, bărbați înarmați au deschis focul asupra paznicilor hotelului și au intrat în hotel, care are 190 de camere.


 

UPDATE 13:13

Ambasada României la Dakar, care asigură reprezentarea diplomatică și consulară a României în Mali, a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale competente pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la acest incident şi pentru a verifica dacă au fost afectaţi cetăţeni români. Până în acest moment nu există informaţii în acest sens.

Totodată, misiunea diplomatică română a contactat consulul onorific al României la Bamako, în Mali, în vederea urgentării obţinerii de informaţii. Verificările sunt în curs, acţiunile fiind în plină desfăşurare.

Atât Ambasada României la Dakar, cât și Consulatul Onorific al României în Mali se află în permanentă legătură cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistența consulară necesară.