24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:35
No menu items!

Oșeni, tăiați-i doamnei Vass microfonul

spot_img
  • Maria Ardelean

Doamna Vass, mă iertaţi că vă deranjez. M-am mai gândit, după declaraţia cu născutul de weekend, şi m-a lovit adevărul peste ochi. 

Cred că de aia n-am eu copii. Că n-am avut nici măcar sâmbăta liber. Îmi propusesem prin 2010, parcă, să mă ocup de subiect. Bine, nu în felul ăla temeinic în care v-aţi ocupat dumneavoastră de problemele ţării. Dar cumva, să nu mă fac de râs. 

Şi n-am avut când, doamnă Vass. Că, în 2010, a trebuit să plec din sistemul de stat, pentru că, ştiţi dumneavoastră, tăierile de salarii, de pensii, viață grea. Şi ştiţi cum e la privat. Mai greu, mai ocupat, mai complicat. 

Mă gândeam eu că găsesc 2-3 ore într-un weekend să rezolv cazul, dar n-a fost chip să mă descurc. Că încercam să mă aliniez directivelor urlate la televizor, de dumneavoastră, cu economia şi restul. Nu prea mi-a ieşit, ce-i drept. Dar să ştiţi că m-am străduit.

M-am gândit că TVA-ul scăzut prin grija dumneavoastră (nu s-a întâmplat, chiar dacă ziceți că vine, dar noi încă așteptăm)‎, că programul SRLD, ăla cu tinerii debutanți in afaceri, mă scot din beznă și reușesc să fac și eu copilul. Tț! N-a fost să fie. Și acum, tânără nu mai sunt. De debutantă, nici nu poate fi vorba. 

Aşa că, doamnă Vass, nu trebuie să vă scuzaţi ironic în fața naţiunii că aţi făcut atâtea lucruri importante pentru țară concomitent cu viaţa de familie. Că, din partea asta de lume de unde vă vorbesc eu, meritaţi aplauze doar pentru copil. De restul, nu poate fi vorba. 

Şi încă ceva: un regim pseudoapus din care aţi făcut parte timp de 10 ani, obişnuia să defileze cu familia în speranţa că lumea va fi mai indulgentă. Nu-i drept. Şi nici sănătos, doamnă Vass. Ocupaţi-vă de familia dumneavoastră dincolo de ochii naţiunii care vă contestă. Pentru că ei n-au nicio vină. Ştiţi cum e, familia nu ţi-o alegi. Dar guvernele din care faci parte, da.