21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 10:37
No menu items!

Ordonanța facturilor, adoptată greșit. Ședință specială de Guvern pentru îndreptarea erorii

spot_img

Ordonanța compensărilor acordate pentru facturile la energie și la gaze, sâmburele de război dintre PNL și PSD, care nu a vrut să o adopte în această formă, va fi refăcută.

Ordonanța nu a mai ajuns la monitorul Oficial pentru că s-a constatat o eroare într-una din anexe, la un calcul.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă a fost nevoit să convoace o nouă ședință de Guvern, miercuri, la ora 15.45, după ce a terminat ședința CSAT, ca să se adopte modificările corecte.

Ședința de Guvern „de îndreptare” va fi făcută online.

„Ora 15.45 Ședință de Guvern în format online

– Tema: îndreptare eroare materială – neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea și completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 25 ianuarie 2022″, este comunicatul Biroului de presă al Guvernului.

PSD a contestat, miercuri, într-un comunicat de presă, adoptarea în această formă a ordonanței facturilor, spunând că se impune reglementarea din nou a pieței, pentru a ieși din „haosul generalizat”.

Întrebat de nemulțumirile PSD pe subiectul crizei din energie, președintele PNL, Florin Cîțu i-a invitat pe social-democrați să intre din nou în Opoziție, dacă nu le convine.

”E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în opoziţie din nou”.

Marilena Nedelcu