17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:45
No menu items!

Florin Cîțu invită PSD-ul nemulțumit de adoptarea Ordonanței facturilor să se ducă înapoi în Opoziție

spot_img

Președintele PNL, Florin Cîțu, i-a invitat pe social-democrați să intre din nou în Opoziție, dacă ei cred că această criză din energie nu îi preocupă pe liberali. PSD a comunicat, miercuri, că Ordonanța facturilor adoptată de Guvern marți nu este o soluție pentru „haosul generalizat” și că se impune din nou o reglementare a pieței, adică să se renunțe la liberalizarea făcută de partenerii de guvernare.

”E ciudat să fii într-o coaliţie şi cineva să te acuze de aşa ceva. Dacă ei cred că noi suntem partizanii, pot să stea în Opoziţie din nou”, a spus Florin Cîțu.

PSD a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că a intrat la guvernare tocmai pentru a corecta „derapajele grave din ultimii doi ani”.

”Tot ceea ce au reuşit artizanii liberalizării total nepregătite a fost să ducă România în cea mai mare criză energetică de după 1989! Ei poartă răspunderea uriaşă a exploziei facturilor în plină iarnă. Ei sunt cei vinovaţi de producerea unor situaţii aberante, deoarece au oferit unor companii posibilitatea de specula în voie, la preţuri care converg întotdeauna spre valoarea maximă a pieţei. Adică exact invers decât au promis românilor! PSD le cere acestor lideri politici să-şi recunoască greşelile şi să susţină, măcar în ceasul al 12-lea, revenirea la un sistem reglementat. Este unica măsură ce garantează românilor şi companiilor locale şansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”, a mai spus PSD în comunicat.

Marilena Nedelcu