6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 6:53

Operațiune antitero la Bruxelles. 16 arestări, dar principalul suspect nu este de găsit

spot_img

Şaisprezece suspecţi au fost arestaţi duminică seara, în urma unei vaste operaţiuni antiteroriste, dar care nu l-a identificat sau prins pe Salah Abdeslam, suspectul atentatelor de la Paris.

Nouăsprezece percheziţii au fost făcute la Bruxelles şi 3 la Charleroi, conform informațiilor obținute de ziariștii Le Monde. Oamenii legii au avut semnale despre posibile ascunzători și oameni din anturajul lui Abdeslam.

Identităţile celor 16 suspecţi arestaţi nu au fost dezvăluite, iar un judecător urmează să se pronunţe luni în legătură cu menţinerea lor în detenţie.

Nici arme şi nici explozibili nu au fost confiscate în aceste operaţiuni, ceea ce sugerează că ameninţarea teroristă “gravă şi iminentă” care viza Bruxelles-ul nu a fost îndepărtată.

Oraşul, baricadat şi aproape oprit, rămâne în alertă maximă luni.

Premierul blegian a anunţat, duminică seara, menţinerea pentru luni a nivelului de alertă maxim (4 din patru), în vigoare de sâmbătă la Bruxelles.

Salah Abdeslam, un francez în vârstă de 26 de ani, rezident în Belgia, ar fi reuşit să se strecoare în această ţară la câteva ore după atacurile de la Paris.