13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:48

O elevă de clasa a IX-a a căzut de etajul al treilea al unui colegiu din Brăila. A încercat să se sinucidă / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Eleva de clasa a IX-a de la Colegiul Murgoci din Brăila, care a căzut luni dimineață de la etajul al treilea al școlii unde învăța, a încercat să se sinucidă, a declarat asistentul medical șef al liceului, Gina Sandu.

Eu am ajuns lângă copil imediat după ce a am fost anunțată. Era conștientă, căzută pe partea dreaptă, cu sânge la nas, piramida nazală tumefiată și acuza dureri de spate. Am întrebat-o cum o cheamă, ce clasă este, ca să văd dacă este ancorată în realitate. Apoi am întrebat-o: cum ai căzut? Ea mi-a răspuns: am vrut să mă omor. De ce, am întrebat-o. Pentru că asta nu este viață, mi-a răspuns. Am stat și i-am supravegheat funcțiile vitale până a venit Salvarea. Am învelit-o, nu am mișcat-o, ca să nu îi agravez leziunile interne, pentru că nu știam ce are. După ce va ieși din spital, am vorbit și cu mama și i-am recomandat să-i facă un control la psihiatrie, la psiholog. Persoanele care fac tentative de suicid atât de mari repetă astfel de gesturi. Ferească Dumnezeu, ca a doua oară, să nu îl facă definitiv“, a spus Gina Sandu, pentru Agerpres.

Asistentul medical șef al Colegiului Murgoci a precizat că, față de un caz înregistrat în urmă cu câțiva ani, tot la Colegiul Murgoci, când o elevă a căzut accidental de la primul etaj, acum gestul elevei a fost unul voit.

O elevă de clasa a IX-a de la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci” din Brăila a căzut luni dimineață de la etajul al treilea al școlii unde învăța. Eleva a suferit un traumatism de piramidă nazală și s-a lovit la coloana vertebrală, fiind transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, Cătălin Canciu, a declarat pentru Agerpres că incidentul s-a produs în timp ce eleva, deși prezentă în școală, absenta de la ora de fizică.

Eu am fost acolo la câteva minute după incident, m-a sunat conducerea școlii. Copila era în clasă, în timp ce colegii ei de clasă se aflau în laboratorul de fizică, unde se desfășura ora. Ea stătea în clasă cu o altă colegă calificată la olimpiada de limbă latină, care era păsuită de conducerea școlii ca să se pregătească pentru competiție. Fata care a căzut se afla pe pervazul geamului, iar cea care era calificată la olimpiadă i-a spus: ai grijă să nu cazi. La un moment dat a căzut pe geam, de la etajul trei. Eleva a absentat și la prima oră, de informatică, și a fost trecută absentă și la fizică. Mă gândesc eu că ar fi întârziat și a zis să nu mai intre nici la fizică. Îi cam plăcea să chiulească, avea 41 de absențe. Am rugat conducerea școlii să întocmească un raport pe care să-l transmitem și la minister”, a declarat inspectorul șef.

Medicul care a preluat eleva a declarat că aceasta era conștientă în momentul în care a venit Ambulanța și că, în urma căzăturii, a suferit un traumatism de piramidă nazală și s-a lovit la coloana vertebrală, dar că starea ei este stabilă.